De feiten:

 • 80% van de internationale transacties mislukken door gebrekkige interculturele communicatie en/of interculture competentie.
  (C. Bovée & J. Till. Business Communication Today. ISBN 0-07-006876-3)
 • 40% van de internationale onderhandelingen mislukken door interculturele conflicten.
  (European Study: Elucidate (Leonardo da Vinci Programm)
 • Het grootste probleem bij internationale onderhandelingen door culturele verschillen is de manier waarop beslissingen worden genomen.
  (www.coba.unt.edu/mktg/faculty/chowdhury/)
 • In het tijdschrift Wirtschaftswoche (39/2002, bladz. 13) uit een bankier in Singapore kritiek op het gebrek aan flexibiliteit, mobiliteit en het ontoereikende aanpassingsvermogen van Europese expats!
 • De praktijk laat zien dat expats van Europese ondernemingen aanzienlijke problemen hebben op het gebied van interculturele communicatie/competentie en daardoor zakelijk niet zo succesvol zijn als zij zouden willen zijn.
  (Elise: European Overview Report)
 • Onderzoeken wijzen uit dat gemiddeld 66% van de expats vóór hun verblijf in het buitenland graag aan een intercultureel seminar hadden deelgenomen
  (www.intermediair.nl/Expats/resultaten_2.html)

Conflicten met managers door verschillen in bedrijfscultuur of door verschillen in de cultuur van het andere land

Bron: www.intermediair.nl/Expats/resultaten_1.html

Vraag:

Vindt u deze onderzoeksresultaten niet onrustbarend? Hoe staat het eigenlijk met uw expats?

 • Uw expats zijn uw visitekaartje in het buitenland!
 • U wilt zich toch ook zo goed mogelijk in het buitenland door uw expat(s) laten vertegenwoordigen?
 • U wilt toch in het buitenland beter voor de dag komen dan uw concurrenten?

Waar wacht u nog op?? Ook voor u kan het vijf minuten voor twaalf zijn!

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp en aan de hand van een gratis test (korte versie) weten, hoe het staat met de kennis en vaardigheden van uw expat(s)?

Beniers Consultancy biedt u deskundige hulp en oplossingen die aan uw behoeften tegemoetkomen!

Daartoe behoren:

 1. Onze seminars “Interculturele communicatie” en “Interculturele competentie”.
 2. Onze test “Interculturele communicatie” Deze test is zeer geschikt voor internationale productmanagers, salesmanagers, exportmanagers en dergelijke. Aan de hand van de resultaten van deze test kan worden vastgesteld met mensen uit welke culturen iemand met de meeste kans op succes kan communiceren. Zo kunt u aan de hand van de testresultaten vaststellen of u over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om onderhandelingen met uw buitenlandse zakenrelaties met succes te kunnen voeren. Het risico van misverstanden en dergelijke wordt hierdoor zoveel mogelijk vermeden.
 3. Onze test “Interculturele competentie” Deze test is met name bedoeld voor (toekomstige) expats. Op basis van de testresultaten kan worden vastgesteld of men over voldoende kennis van en inzicht heeft in culturele dimensies en omgevingsfactoren om succesvol in een interculturele werksituatie (verblijf in het buitenland) te kunnen communiceren en te excelleren. De testgegevens maken duidelijk welke kennis en vaardigheden eventueel nog moeten worden verworven om een cultural schock te vermijden. Aan de hand van persoonlijke gesprekken, rollenspelen in onze seminars bereiden wij u zo goed mogelijk op een verblijf in het buitenland voor.

Na de seminars en tests (Ook online mogelijk!!):

 • Beschikt u over de basiskennis en vaardigheden op het gebied van interculturele dimensies.
 • Bent u in staat om met meer succes internationaal zaken te doen.
 • Bent u in staat om met succes in een verblijf in het buitenland (voor korte en langere tijd) te opereren.

Onze trainers:

 • Prof. C.J.M. Beniers: expert en wetenschapper op het terrein van interculturele communicatie en interculturele competentie
 • Drs. A. Tempelaar: Arbeids- en Organisatiepsycholoog
 • Ba. C. Schade: Internationaal Management expert op het gebied van HRM

Verder beschikken wij over jarenlange beroepservaring op intercultureel gebied en geven ook lezingen op internationale congressen en economische symposia.
www.beniers-consultancy.com/bilder/beniers-kongress.pdf

Note: Beniers Consultancy maakt deel uit van de Beniers Consultancy Groep en staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Zoetermeer onder nummer 271884280000